Selektor Danske bijesan na Ajdina Nukića: To je bezobrazluk, mislio sam utrčat na teren i zgrabit ga

.

Bh. reprezentacija danas je poražena u prijateljskoj utakmici u gostima protiv selekcije Danske sa 2:0.

Zmajevi su igrali danas u dosta podmlađenom sastavu jer Ivalyo Petev nije računao na većinu iskusnih igrača.

 

Međutim, Danci su bez problema uspjeli da dođu do pobjede i u dobroj atmosferi će dočekati početak Evropskog prvenstva.

Za bh. selekciju ovo je bila 13. utakmica u nizu bez pobjede što je zaista očajan niz. Nakon meča oglasio se i selektor domaće selekcije Kasper Hjulmand koji je posebno kritikovao Ajdina Nukića.

Naime, Nukić je šansu dobio u finišu utakmice i našao se u centru pažnje u sudijskoj nadoknadi kada je žetoko faulirao Nicolaija Boilesena zbog čega je Hjulmand "poludio" pored aut linije.

 

"Posljednji prekršaj napravljen na Boilesenu je bio bezobrazluk. To je bio potpuno lud prekršaj i smiješno je da to neko radi na samom kraju u prijateljskoj utakmici. BIo sam blizu da istrčim na teren i zgrabim ga, ali dobro je što to nisam uradio jer nisam siguran da bi bio na klupi na početku Eura. To je bio čist crveni karton. Da Boilesen nije digao nogu on bi mu je slomio", rekao je selektor Danske.

Hjulmand se osvrnuo i na današnju utakmicu i poručio je da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Dobro smo odigrali. Uvijek je teško u zadnjim test utakmicama. Trebalo je pogledati neke važne stvari u našoj igri i mislim da smo dobro sve odradili. Mogli smo sigurno i bolje, ali gotovo je sada", rekao je Hjulmand i nastavio.

"Bit ćemo spremni za Euro i apsolutno sam siguran u to. U subotu ćemo imati dodatu svježinu i motivaciju i ne sumnjam da će i igra biti bolja. Dobili smo danas nekoliko važnih odgovora. Imamo puno igrača i to je naše oružje. Ovo je dobra ekipe, ne samo 11 igrača već cijeli tim. Jako dobra grupa i mi spremni smo za EP".

Danci u subotu otvaraju svoj nastup na Evropskom prvenstvu kada će na domaćem terenu igrati protiv Finske.