Selektor Slovačke imao samo riječi hvale za Zmajeve, izdvojio dva igrača na koja moraju paziti

*

Selektor Slovačke Francesco Calzona najavio je sutrašnji meč protiv nogometne reprezentacije BiH rekavši da su on i njegovi igrači svjesni kvaliteta koji posjeduju Zmajevi, ali da se moraju fokusirati na sebe i ono što oni mogu pružiti u ovom meču.

"Analizirali smo utakmicu BiH protiv Islanda, a vidjeli smo da je ovaj tim izuzetno fizički spreman. Ipak, mi ne želimo obraćati preveliku pažnju na njih i moramo se fokusirati na sebe. BiH dolazi u dobrom raspoloženju nakon pobjede protiv Islanda, a riječ je o ekipi koja je tri puta izborila baraž u kvalifikacijama za Euro. Naravno, ne ulazim sa strahom i nepovjerenjem u svoje momke, ali su to činjenice", rekao je Calzona.

Na pitanje kakav je zdravstveni bilten reprezentacije, selektor Slovačke je rekao da su svi igrači spremni za meč, izuzev Milana Škrinjara.

"Kod nas je problem vjerovatno što presing nismo uspjeli bolje uigrati, a to je jer nismo imali vremena. Ovo je naše treće okupljanje i 15 trening, a moram reći da imamo 25 različitih mentaliteta, koje igrači nose iz svojih klubova. Nije to alibi, ali je tako, pa moramo sve to ujediniti. Lično, mislim da je rat selektora posao koji donosi situacije pod pritiskom. Ne ide uvijek sve po planu, ja prihvatam kritiku javnosti, ali vjerujem u svoje igrače. zadovoljan sam njihovim ponašanjem i što oni osjećaju dio krivice", rekao je Calzona.

Za kraj, izdvojio je i koja dva igrača BiH su po njegovom mišljenju najopasnija po Slovačku.

"Cijela ekipa BiH je snažna. Rade Krunić i Amar Dedić igraju u jakim timovima i na njih moramo obratiti posebnu pažnju kako bi pobijedili BiH", završio je.

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi s početkom u 20:45 sati.