Senijad Ibričić slomljen se oglasio na Facebooku: Za mene si čovjek broj jedan

Nekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić, na emotivan način oprostio se od trenera Simona Rožmana, nakon što je dobio otkaz.

Ibričić već četiri godine igra za Domžale te ističe da je upravo Rožman najbolji trener koji ga je ikada vodio - piše RadioSarajevo.ba.

“Igrao sam u mnogo klubova, volio ih, voljeli oni mene. Iskreno, najljepše mi je bilo u Hajduku, gdje sam se osjećao najbolje i igrao najbolje. Godinama mi govore da sam na zalasku karijere, ali ja i dalje trajem i uživam u najljepšim godinama u svom životu, a sve zahvaljujući jednom čovjeku – Simonu Rožmanu”, oglasio se Ibričić i nastavio s emotivnom porukom:

“Produžili ste mi karijeru i naučili da ponovo uživam u fudbalu. Za mene ste, a imao sam niz trenera u svojoj karijeri, broj jedan i najbolji čovjek, od kojeg sam mnogo toga naučio. Nadam se i vjerujem zaista u to da će mnogi drugi, koji odlučuju o trenerima, znati to prepoznati i da ćete imati priliku svoje veliko znanje i ljudskost pokazati u najboljim evropskim ligama, jer kao stručnjak i čovjek, apsolutno to zaslužujete.

Učinili ste me boljim čovjekom, još boljim igračem, a u meni ste stekli i vjernog prijatelja do kraja života. Sretno treneru”, poručio je 34-godišnji Ibričić.