Sestra Emiliana Sale preklinje: Moj brat je živ, molim vas nastavite potragu!

Potraga za fudbalerom Cardiffa Emilianom Salom je obustavljena.

Spasilačka ekipa odlučila je završiti potragu za argentinskim napadačem kojim se gubi svaki trag od ponedjeljka uvečer, kada je avion sa kojim je putovao iz Nantesa u Cardiff nestao sa radara.

Nakon trodnevne potrage danas je odlučeno da se ona završi, jer nikakvih tragova da je Sala preživio nema i očekuje se da će 28-godišnji fudbaler uskoro biti proglašen mrtvim, piše SportSport.ba.

Ovo je svakako veliki šok za porodicu koja se ne miri da činjenicom da Emiliana više nema. Njegova sestra Romina doputovala je u Cardiff, te je u obraćanju medijima zamolila da se potraga ne obustavlja.

"Cijenimo sve što je učinjeno prethodnih dana. Želimo zahvaliti klubovima, kao i svima koji su tražili Emiliana, ali, moja poruka je: Molim vas, molim vas, molim vas, ne prekidajte potragu. Za mene, oni su još uvijek živi", istakla je Romina,. te je nastavila:

"Teško mi je reći šta osjećam u ovim trenucima. Duboko u srcu osjećam da je, Emiliano, koji je veliki borac, živ. Znam da su on i pilot negdje u sredini kanala. Nećemo odustati", istakla je sestra argentinskog fudbalera.

Bivša Salina djevojka iznijela teške optužbe: "Nesreća? Istražite mafiju..."

Avion se u ponedjeljak navečer kretao iz Nantesa u Cardiff, gdje je Sala letio kako bi se priključio klubu za koji je potpisao protekle sedmice, a zadnji put na radaru je bio kod otoka Alderney između Velike Britanije i Francuske.

Nekoliko helikoptera i brodova je tražilo dijelove ili znakove rušenja aviona kojom je putovao Sala. Policija otoka Guernsey potvrdila je da su nađeni brojni predmeti, a neslužbeno su engleskim novinarima rekli da su "prilično sigurni" da je riječ o dijelovima aviona koji je inače bio u vlasništvu predsjednika Cardiff Cityja.

Vijest o tragičnom događaju pogodila je mnoge, uključujući i njegovu bivšu djevojku Berenice Schkair, koja je putem Twittera objavila poruke sa - teških optužbama.

"Istražite nogometnu mafiju jer ne vjerujem da je ovo bila nesreća", poručila je Berenice, koja je nekoliko mjeseci bila u vezi s argentinskim nogometašem, pa potom nastavila:

"Želim se probuditi i shvatiti da ovo nije istina. Molim vas, istražite što se dogodilo Emilianu jer ne vjerujem da je to bila nesreća i da su prekinuli potragu zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su potragu odgodili za idući dan, da su bez veze izgubili vrijeme umjesto da ga traže. Osjećam se bespomoćno, ovo je noćna mora", istakla je ona.