Sevilla s igračem manje se spasila u završnici meča

Odigrana su tri susreta španske La Lige u kojima je postignuto šest pogodaka.

Prvo meč današnjeg programa odigrali su Leganes i Betis. Domaći tim je slavio sa 3:0, a sva tri pogotka je postigao En Nesyri koji na svom kontu ima osam golova u dosadašnjem dijelu prvenstva. Golove je postigao u 22., 36. i 66. minuti susreta.

Meč bez pobjednika su odigrali Valencia i Real Sociedad koji su nakon ovog kola zadržali svoje pozicije (8. i 9. mjesto) sa po 31 bodom.

Veoma zanimljiv meč odigran je ove večeri u Andaluziji. Sevilla, koja ne blista u posljednje vrijeme je dočekala Eibar. Gostujući tim je poveo u 22. minuti preko Orellane, a u 63. minuti je Charles udvostručio prednost. Da stvar bude gora po Sevillu u 84. minuti su ostali bez igrača manje kada je Banega zaradio drugi žuti karton. Ipak, Ben Yedder je u 88. minuti smanjio na 1:2, da bi u sudijskoj nadoknadi Sarabia na asistenciju Promesa poravnao rezultat za veliko slavlje navijača.

Sevilla je ostala četvrta sa 37 bodova, sedam manje od trećeg Atletico Madrida. Eibaru je ovo bio četvri meč bez poraza i sa 30 osvojenih bodova zauzimaju 10. mjesto, kako prenose sportske.