Sezona na Apeninima počinje mečevima Kupa Italije, poznati i datumi kada će sve startati?

Seria A
Klubovi u Italiji bi trebali početi s treninzima 4. maja, a već krajem narednog mjeseca se očekuje da se nastavi fudbalska sezona na Apeninima.

La Gazzetta dello Sport objavila je sinoć da Italijani imaju zanimljiv plan za nastavak sezone. Naime, sezona bi mogla prvo početi revanš utakmicama Kupa Italije što bi itekako dobro došlo ostalim klubovima koji bi imali više vremena za pripreme.

Da se tu nešto "kuha" pokazalo se i danas jer italijanska javnost piše da je ta opcija najrealnija. Cilj je da se utakmice Kupa Italije igraju krajem ovog mjeseca, a nakon toga će se nastaviti sezona u Seriji A.

Kako pišu mediji na Apeninima utakmice Juventus - Milan i Napoli - Inter će se igrati najvjerovatnije 27. i 28. maja, a finalna utakmica će se igrati tek na kraju sezone.

S takvim rasporedom klubovi u Seriji A će dobiti nekoliko dodatnih dana za pripreme, a nastavak takmičenja u najjačem rangu italijanskog fudbala očekuje se svega nekoliko dana nakon kup utakmica.

Seria A bi se prema takvom rasporedu nastavila 30. i 31. maja, te je plan da se kola igraju svaka tri dana. Igrači će biti detaljno testirani prije nastavka sezone jer se ništa ne želi prepustiti slučaju.

Čelnici Serije A će 23. aprila održati sastanak s klubovima nakon čega bi trebalo biti poznato više oko nastavka sezone. No, kako stvari stoje prvo će se igrati dva meča polufinala Kupa Italije, a zatim ostatak kola u Seriji A.