Široki Brijeg saznao kaznu zbog veličanja osuđenog ratnog zločinca

Nogometni klub Široki Brijeg kažnjen je zbog toga što su navijači ovog kluba veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, piše Faktor.ba. Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je da sjeverna tribina stadiona Pecara bude zatvorena za naredna tri meča, a uz to klub će morati platiti novčanu kaznu u iznosu od 3.000 KM.

Potvrdio je to za Faktor i Josip Roso, predsjednik DK FSBiH, objasnivši da je pet članova Komisije glasalo za ovu kaznu, dok je jedan član bio suzdržan.

Škripari su na utakmici 18. kola BHT Premijer lige BiH protiv Zvijezde 09 postavili transparent podrške i fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka zbog čega je delegat igrače poslao u svlačionicu i utakmica je bila prekinuta na sedam minuta.

Bit će ovo još jedan udarac za Širokobriježane, koji će biti bez podrške sa ove tribine u utakmicama protiv Borca (20. kolo – 22. i 23. februar 2020. godine) i u velikom hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog (22. kolo – 7. i 8. marta), kao i u prvoj utakmici trećeg kruga Premijer lige BiH (raspored se utvrđuje nakon što završi osnovni dio, odnosno nakon 22. kola).

Moguće je da jednu utakmicu kazne “odrade” u četvrtfinalu Kupa BiH (ukoliko budu domaćini, a igra se jedna utakmica 4. marta).