Sjajne vijesti iz Danske: Eriksen posjetio saigrače na treningu i oduševio ih dolaskom

.
Danski veznjak koji se oporavlja od srčanog udara, Christian Eriksen, posjetio je danas svoje saigrače iz reprezentacije u trening-kampu nacionalne selekcije te je ručao s njima.

Eriksen je u petak napustio kliniku u Kopenhagenu šest dana nakon što je u meču protiv Finske doživio srčani udar, a nakon što je uspješno operisan te mu je ugrađen defibrilator, napustio je bolnicu i odmah posjetio svoje saigrače.

 

"Nismo znali da će doći, ali njegova posjeta je donijela dodatnu energiju timu. Mogli smo ga zagrliti i bilo je lijepo vidjeti ga kako šeta sa sinom. Bio je ovo odličan dan iz mnogo razloga", rekao je danski veznjak Christian Norgaard.

 

"Bilo je vrlo emotivno jer kada smo ga zadnji put vidjeli bio je na terenu i spašavali su mu život. Znali smo da je sada dobro, ali je potpuno drugačije vidjeti ga u stvarnom životu", rekao je defanzivac Joakim Maehle.

Danska je izgubila prva dva meča na Euru od Finske (0:1) i Belgije (1:2), no oni još uvijek nisu završili nastup na smotri najboljih evropskih selekcija i ukoliko u zadnjem kolu protiv Rusije upišu pobjedu, a poklope ime se rezultati s drugih utakmica, još uvijek mogu proći u narednu fazu.

Njima će trebati pobjeda protiv Rusije od minimalno dva gola, a trebat će im i pobjeda Belgije protiv Finske.

Foto: Twitter