Sjajni fudbal u najboljim godinama otišao u S. Arabiju: Jecajući u suzama je objasnio svoje razloge

ruben neves
Saudijska Arabija nastavlja privlačiti brojne evropske zvijezde svojim milionima. U petak navečer je realizovan jedan od najiznenađujućih transfera. Sjajni fudbaler je u najboljim godinama otišao u novu "obećanu zemlju", a u suzama je objasnio razloge svoje odluke.

 

Portugalski veznjak Ruben Neves (26) jeodlučio otići u prebogatu saudijsku Pro League, a Wolverhampton je za ovaj transfer inkasirao iznos od 55 miliona eura.

Najbogatiji je to posao u historiji Wolvesa koji su istovremeno ostali bez kapitena i vođe veznog reda. Portugalca čeka vrlo povoljan ugovor i novi život.

Međutim, teško je ostaviti po strani godine koje je proveo u Engleskoj i iskustvo s Wolvesima koje mu je omogućilo da napreduje u svim segmentima.

S jedne strane entuzijazam zbog nove i isplative profesionalne prilike, s druge strane tuga zbog oproštaja od onoga što mu je postalo dom.

Kako to često biva, Ruben Neves se oprostio putem videa na službenim kanalima kluba, ali u jednom trenutku prije transfera u Al Hilal slomio se pred kamerama i počeo plakati.

"Šest sezona, 253 utakmice, prvaci Championshipa, pet godina u Premier ligi, polufinale FA Cupa, naša evropska avantura i još nešto sjajne pobjede, 30 golova, 13 asistencija i hiljade uspomena koje će trajati zauvijek."

"Kakvo nevjerovatno putovanje sam prošao sa mnogo nevjerojatnih ljudi na tom putu, od ekonoma do kuhinjskog osoblja, osoblja na terenu do članova odbora, trenera i pomoćnika i medija, veliko hvala svakoj osobi s kojom sam imao priliku raditi."

Poslije toga je počeo plakati. Nakon nekoliko sekundi stanke, snimanje se nastavilo:

"Nema riječi kojima bih opisao našu svlačionicu s timskim duhom kakav nikada prije nisam iskusio. Onda sam postao kapiten prošle godine i to me učinilo tako ponosnim, ono što smo učinili ostat će zauvijek u historiji kluba.

Ne mogu vam dovoljno zahvaliti na dobrodošlici, ne mogu vam dovoljno zahvaliti na načinu na koji ste se odnosili prema meni, a posebno na načinu na koji ste prihvatili moju porodicu kao svoju."

Neves će u Al Hilalu sedmično zarađivati oko 350.000 eura. Novac je to koji se ne odbija...