Sjajni Sparsi nakon preokreta pobijedili Rogašku, prvak Zrinjski doživio novi poraz

Košarkaši Sparsa upisali su šestu pobjedu u ovoj sezoni ABA 2 lige, a oni su na svom pobijedili slovensku Rogašku rezultatom 63:59.

U veoma neizvjesnom meču koji je odigran na Grbavici Sparsi su do pobjede stigli nakon preokreta, a pobjednik je odlučen tek u posljednjoj minuti kada je domaći tim napravio razliku, a onda uz podršku s tribina sačuvao stečenu prednost i stigao do pobjede.

Najefikasniji u pobjedi Sparsa bio je Vrabac koji je postigao 13 poena, a 11 je dodao Albijanić. Kod gostiju je najviše poena ubacio Pajić (13), a pratio ga je Vašl sa deset poena. 

U istom terminu od 18:00 sati počeo je i meč između Lovćena i Zrinjskog, a bh. prvak doživio je novi poraz u ABA 2 ligi. Lovćen je tokom čitavom meča imao prednost i bio je bolji tim, a ključna je bila druga četvrtina kada su se odvojili na dvocifreni broj poena koji tim iz Mostara do kraja nije mogao anulirati.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Popović koji je ubacio 17 poena, a pratio ga je Todorović koji je ubacio 16. U poraženoj ekipi, najviše poena postigao je Todorović koji je ubacio 23 poena, a 17 je dodao Smajlagić.