Skandal trese bh. rukomet: Trener Vogošće “nabijao” navijače Iskre, otkrio i da su pustili utakmicu!

sa
Sinoć su odigrane utakmice 24. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedan od zanimljivijih duela odigran je u Bugojnu.

Tamo su se sastali Iskra i Vogošća, a obje ekipe imale su veliki imperativ pobjede. Iskra pokušava da sačuva premijerligaški status, dok Vogošća želi da naredne sezone igra u evropskim takmičenjima.

Pobjedu su na kraju ostvarili domaći rukometaši sa 26:25, ali u samoj završnici utakmice viđena je velika tuča u kojoj su učestvovali i navijači koji su bili prisutni u dvorani.

Nakon utakmice, nastupilo je treće poluvrijeme, a jednu od glavnih uloga imao je trener RK Vogošća, Senad Skopljak, koji je prvo putem društvenih mreža pokrenuo raspravu, a zatim i vrijeđao navijače Iskre.

Na jednu od objava na društvenim mrežama gdje su bili ispisani rezultati utakmica 24. kola rukometne Premijer lige BiH Skopljak je odlučio da ostavi svoj komentar.

"Napomena svim klubovima od sada svaki navijač ili više njih može opaliti nogom ili pesnicom i ući u teren i poslije smirivanja situacije utakmica se može nastaviti bez ikakvih problema. Papanluk će nam doći glave, a uspjeva u jednom gradu jer su ga Iliri donijeli i tu dobro primio", napisao je Skopljak.