Skandal u Beogradu: Huligani Zemuna pretukli protivničkog golmana i poslali ga u bolnicu

.
Fudbalski klub Rad iz Beograda oglasio se saopštenjem povodom prekida utakmice u Zemunu gdje su huligani domaćeg tima napali njihovog golmana kojem su oteli šal njihove navijačke grupe United Force.

Tom prilikom su mu nanijeli i nekoliko udaraca u glavu nakon čega je golman završio u Urgentnom centru u Beogradu.

Rad je objasnio razloge povlačenja s terena jer njihovi igrači nisu osjećali sigurnost na terenu nakon napada na njihovog golmana.

Klub je objavio i fotografiju sa same utakmice na kojoj se vidi kako nekoliko huligana maskirani fantomkama tuku golmana koji je krenuo ka navijačima koji su mu oteli šal United Forcea koji je okačio za mrežu gola.

"Da li je ovo organizacija i sigurnost naše dece?! Organi reda, gdje ste? Kako je moguće da niko nije pokušao da spriječi incident? Da li ova lica s fantomkama smiju da budu na terenu? Je li normalno da se naši navijači masakriraju pošto su željeli da zaštite igrače jer policija to nije uradila? Nakon svega ovoga, donijeta je odluka da utakmica može biti nastavljena, a da se prije toga tribine nisu ispraznile", stoji u komentaru FK Rad uz fotografiju kako huligani tuku njhovog golmana.

Inače, fotografije si prvobitno objavljene na Instagram profilu Zemunovih navijača Taurunum Boysa koji se očigledno diče ovom svojom "akcijom" i napadom na golmana te otimanjem šala.

 

Foto: Instagram