Skromni Džeko nakon blistave partije najmanje pričao o sebi, hvalio je Turčina

H

Edin Džeko je sinoć odigrao briljantnu partiju u pobjedi Fenerbahčea od 4:0 nad Spartakom iz Trnave, a istanbulski tim se tako plasirao u šesnaestinu finala Konferencijske. lige.

 

Pored Džeke, koji je postigao dva gola, blistao je u dresu Fenerbahčea i lijevi bek Ferdi Kadıoğlu, čiji je nastup posebno hvalio i Dijamant.

Džeko kaže da je Kadıoğlu spreman za najjače lige Evrope te ga tako preporučuje najvećim klubovima Starog kontinenta, ali usput dodaje i da je još uvijek potreban Feneru u borbi za titulu u Turskoj.

"Kadıoğlu može igrati u najboljih pet liga Evrope, ali još uvijek nam treba tu u Feneru. On je stvarno sjajan igrač. Također je pokazao kvalitetan nogomet u utakmici s Bešiktašom. Iz dana u dan je sve bolji. Treba nastaviti s radom. Mislim da je sjajan igrač. Mnogi klubovi će ga slijediti, željet će ga, ali kao što sam rekao - Fenerbahče ga treba. Nadam se da će Ferdi nastaviti pokazivati ​​ovakve predstave", rekao je Džeko komentarišući saigrača.

Kadıoğlu ima 24 godine, a zanimljivo je da je rođen u nizozemskom Arnhemu i da je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Nizozemske, uključujući i onu do 21 godine. Danas je reprezentativac Turske za koju ima 15 nastupa.

Komentarisao je Džeko i samu utakmicu protiv Spartaka i veliku pobjedu od 4:0.

"Doživjeli smo neželjeni poraz u utakmici protiv Nordsjaellanda, ali mislim da smo se nakon toga snažno vratili. Grupu smo završili na prvom mjestu i mislim da smo obavili svoj posao dobro. Protiv Spartaka smo odigrali dobru utakmicu i sretni smo što smo završili prvi"; dodao je Džeko.

Fenerbahče naredni meč igra tek u srijedu 20. decembra, kada u meču turske Superlige gostuje Kayserisporu.