Mreže mirovale na Tušnju: Sloboda i Željezničar u lavovskoj borbi odigrali bez golova

U jednom od derbija 22. kola Premijer lige BiH Sloboda i Željezničar su na Tušnju odigrali meč bez golova 0:0.

Kao i na svim prethodnim utakmicama ovog kola, i na Tušnju je održana minuta šutnje za Krešmira Bandića, golmana Širokog Brijega koji je nedavno preminuo.

Na otvaranju meča nije bilo uzbuđenja. Igralo se između dva kaznena prostora i tempo je bio spor. U 10. minuti Željezničar je imao priliku iz slobodnjaka, no nije bilo opasnosti po gol Slobode nakon ubačaja u kazneni prostor. Minutu kasnije, Sloboda je imala korner, ali je i Mehmed Alispahić slabo centrirao. U 14. minuti Željo je imao dobar napad, ali nije bilo opasnosti po gol Tuzlaka. Četiri minute kasnije  Husejinović je oklijevao po lijevoj strani, na kraju je dobro centrirao, a onda u nastavku akcije Alispahić je pokušao makazicama, ali je lopta otišla pored gola, kako prenosi Avaz Sport.

Prvu pravu priliku vidjeli smo u 19. minuti. Antonio Pavić je šutirao sa 30-ak metara, ali je golman Slobode Vukliš dobro odbranio i poslao loptu u korner. U 21. minuti Alispahić je iskosa iz slobodnjaka gađao direktno u gol, no Kjosevski je odblično reagirao i izvadio loptu ispod prečke. U nastavku je vladala velika borba za svaku loptu i igralo se dosta tvrdo na sredini terena.  U 34. minuti  Ivetić je izveo slobodni udarac, ubacio u peterac, a nakon glavometa lopta je zavšila u korneru.  U nastavku je Sloboda  izvršila pritisak nakon prekida, no promjene rezultata nije bilo. U 40. minuti nakon kornera za Želju bila je gužva u kaznenom prostoru Slobode, ali je odbrana domaćih očistila. Dosta drame pred golom Slobode viđeno je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Nastala je prava gužva u šesnaestercu Slobode, i došlo je do naguravanja igrača oba tima, ali su mreže na poluvremenu mirovale. 

U 48. minuti Sloboda je izvela korner, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.  U 51. minuti Željo je imao priliku kada je Vesselinović ubacio iz kornera, ali je Bogičević glavom šutirao preko gola. Hadžanović je prijetio golu Želje dvije minute kasnije, ali je s distance šutirao preko gola. U 68. minuti  Baraban se našao u šansi, ali je loše zahvatio loptu i golman gostiju Kjosevski je sigurno uhvatio njegov šut. U 72. minuti  Vidović je snažno šutirao iz slobodnjaka, ali je lopta otišla daleko od gola Kjosevskog. Dvije minute kasnije domaći su imali novu priliku.  Beganović je dobro ubacio, ali udarac Alispahića otišao je pored gola. U 80. minuti  desila se jedna konfuzna situacija pred golom Slobode, nakon što je Beganović vratio loptu golmanu, no snašao se Vukliš i ispucao ju je daleko od gola. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i stari rivali podijelili su bodove.