Reprezentativci BiH: Smiješno je kazati za Finsku da su poluamateri

Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić također je istakao da Finska nije nimalo lagan protivnik kao što neki misle.

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine prije treninga u okviru priprema za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije poručili su da ne smijemo zaboraviti da selekcija Finske, sljedeći protivnik, ima dobre igrače te da posebno dobro igraju kod kuće, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener u stručnom štabu Roberta Prosinečkog Elvir Rahimić izjavio je da je važno iskoristiti slabosti reprezentacije Finske kako bi upisali pobjedu.

"Statistika koju imamo o Finskoj je da se radi o ekipi koja dobro igra kod kuće. Pred nama je sigurno težak protivnik. Nadam se da ćemo iskoristiti njihove slabe strane i postići gol, dva, a najvažnije je da pobijedimo", kazao je Rahimić.

Istakao je da reprezentacija BiH ipak ima odlične igrače koji sigurno mogu zaustaviti i neutralizirati i najbolje pojedince u selekciji Finske.

"Sve su to dobri igrači i neće biti lako, pogotovo kada oni igraju kod kuće. Ipak, mi moramo da nametnemo našu igru i uz naše kvalitete u napadu mislim da možemo do dobrog rezultata", rekao je Šehić.