So na ranu nakon poraza: Niko Olivera Kahna nije ismijao kao Borussia Monchengladbach!

as
Minhenski Bayern danas je s igračem manje poražen od Borussije Monchengladbach. Razlog je to svakako za nezadovoljstvo među prvacima Njemačke, a domaći tim sve je iskoristio propisno da se našali, ali i ismije Olivera Kahna.

U okviru 21. kola njemačke Bundeslige Borussia Monchengladbach danas je rezultatom 3:2 slavila protiv Bayerna, te učinila borbu za titulu u Njemačkoj još zanimljivijom.

Već u devetoj minuti veliki problem za Bayern kada je Upamecano dobio direktan crveni karton, a u 13. domaćini preko Stindla stižu do prednosti.

Bayern je izjednačio preko Choupo-Motinga u 35. minuti, no u drugom poluvremenu Hofmann i Thuram donose pobjedu domaćem timu. Tel je u trećoj minuti nadoknade samo uspio da ublaži poraz Bayerna.

Itekako je ovaj poraz težak za Bayern. Sada Bavarci imaju 43 boda na prvom mjestu, no bod manje i utakmicu manje ima Union Berlin. Ukoliko tim iz glavnog grada Njemačke sutra savlada za dno zakucani Schalke, preuzet će prvo mjesto s dva boda prednosti nad Bayernom.

Borussia Dortmund sutra dočekuje Herthu i ukoliko Milioneri nastave svoj niz pobjeda, oni će se izjednačiti s Bayernom jer sada imaju tri boda manje i utakmicu manje od Bavaraca.

Freiburg je tu s 40 bodova i RB Leipzig s 39, te je borba za titulu prvaka Njemačke itekako neizvjesna što i nije bio slučaj prethodnih godina, jer je Bayern dominirao.

Oliver Kahn je na tribinama uhvaćen sa zanimljivom facijalnom ekspresiom. Jasno je da je legenda Bayerna bila razočarana predstavom svog tima, a tu scenu iskoristili su dovitljivi administratori Twitter profila Borussije. 

"Kad kupiš Sommera, ali i dalje ne možeš pobijediti Gladbach", napisali su u opisu fotografije legendarnog golmana koju su objavili.

Podsjetimo, u januaru je dugogodišnji golman Borussije Yan Sommer prešao u Bayern s obzirom na to da je Manuel Neuer slomio nogu i van je do kraja sezone.

Objava Borussije itekako ima uporište, s obzirom na to da ih Bayern nije pobijedio u posljednjih šest utakmica. Ovo je četvrta pobjeda Borussije uz dva remija u tom periodu.

Posljednju pobjedu Bayern je protiv današnjeg protivnika ostvario još osmog maja 2021. godine i to rezultatom 6:0. Strijelci su tada bili Lewandowski (3), Muller, Coman i Sane.