Šok: Šveđani ne žele Ibrahimovića u reprezentaciji jer "bez njega igraju kao momčad"?!

Posljednjih sedmica Zlatan Ibrahimović zabavlja nogometni svijet najavom da bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Brojni fanovi širom svijeta prihvatili su takvu ideju jer, kako Ibra sam kaže, "šta je SP bez Zlatana". No, u Švedskoj ima onih koji nisu oduševljeni.

Golman Švedske Karl-Johan Johnson vjeruje da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu kemiju u momčadi, koja se na SP plasirala historijskim izbacivanjem Italije u dodatnim kvalifikacijama.

- Uspjeli smo se plasirati na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Ali odluka je na treneru, ovisi o tome želi li ga povesti. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro, rekao je Johnson dodavši:

- Kao momčad, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. No, bez njega igramo više kao momčad.

- Drugačiji je stil igre kada u momčadi imate igrače kao što su Zlatan, Ronaldo ili Mesi, jer oni su igrači vrhunske klase. Morate iskoristiti te igrače i igrati na poseban način kako biste pobijedili. Ne znam želi li naš selektor tako veliku promjenu, jer će morati promijeniti cijeli svoj sistem i način na koji želi da igramo - rekao je Johnson.

Švedski štab do sada je bio hladan na Zlatanove najave, no selektor, koji ga je već zvao na razgovor o toj temi, mogao bi promijeniti mišljenje nakon što je Ibrahimović oduševio golovima u prvim nastupima za LA Galaksi ovog proljeća.