Šok u MMA svijetu: Nurmagomedov najavio penziju

Šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov (Khabib), koji je nedavno upisao svoju 28. pobjedu nad Dastinom Poarijeom (Dustin Poirier), planira upisati još jedan trijumf, stići do brojke 30-0 i završiti karijeru.

- Za Habiba je 30 borbi i isto toliko pobjeda dosta. A što se tiče posljednje odbrane titule, tu bismo naravno voljeli da se ta borba održi u Moskvi - rekao je Habibov otac Abdulmanap za ruski Tass. 

S druge strane, Konor Mekregor (Conor McGregor) je već najavio da mu nije problem da se revanš sa Nurmagomedovim održi u Moskvi, ali je problem što mu ponestaje vremena, ako je najava Habibovog oca tačna.

Poslije Poarijea, Toni Ferguson (Tony) je naredni izazivač Nurmagomedova, a njih dvojica su već nekoliko puta bili "u redu" za borbu, otkazivanu zbog raznih razloga.

- Vidjt ćemo kako će se stvari odvijati, kada Habib bude htio da se bori i ako Toni hoće borbu. On je sljedeći izazivač i ako iz bilo kog razloga Toni ne bude htio iskoristiti priliku ili ne bude htio da se bori u tom trenutku, onda ćemo vidjeti šta dalje. Konor jeste logičan izbor, a i mnogi navijači bi to voljeli da vide - rekao je Dejna Vajt (Dana White), prvi čovjek UFC poslije UFC 242, javlja Avaz.