Šokantan snimak: Svjetskog prvaka ponižavali, tukli, pa bacili u more

tuča

Anderson Peters je prije nekoliko sedmica postao svjetski prvak u bacanju koplja u Eugeneu.

Peters je osvojio zlatnu medaju na posljednjem Svjetskom prvenstvu, pošto je bacio koplje u šestoj seriji na daljinu 90,54 m i tako odbranio naslov iz Dohe 2019. godine. Nakon povratka u domovinu, posvađao se na jednoj zabavi sa grupm muškaraca.

24-godišnjak se potom suskobio s petoricom muškaraca, koji su ga tukli, a potom bacili u more.

"Tužan sam zbog onoga što sam vidio", rekao je Dickon Mitchell, premijer Grenade.

Pojavila se i snimka na društvenim mrežama ovog incidenta koji se dogodio na brodu Harbour Master Cruises u Grenadi.

Caribbean National Daily, pozivajući se na policijsku upravu glavnog grada, izvijestio je da je nekoliko članova posade, porijeklom iz Trinidada i Tobaga, uhapšeno nakon incidenta. Lokalni izvori također kažu da je brod pripadao sinu ministra trgovine Grenade.

"Nema riječi kojima bi se adekvatno izrazilo žaljenje, razočarenje i zaprepaštenje zbog onoga što smo vidjeli u videu s Andersonom Petersom", rekao je Brian Lewis, predsjednik Karipske udruge olimpijskih odbora (CANOC).

"Tužan sam zbog onoga što sam vidio. U ovu svađu umiješana je ikona našeg sporta Anderson Peters. Nadam se da će istraga biti brza", dodao je Dickon Mitchell, premijer Grenade.

Olimpijski odbor Grenade izvijestio je da je Anderson Peters dobro i da je zadobio nekoliko lakših povreda. Savez je također osudio napad na sportistu.