Solskjaer današnjim bodom protiv Liverpoola ispisao historiju Premier lige

Manchester United je danas u derbiju Premiershipa odigrao protiv Liverpoola 0:0.

Bila je to deseta utakmica trenera Uniteda Olea Gunnara Solskjaera u Premiershipu, a Norvežanin je ostvario osam pobjeda uz dva neriješena rezultata. Uz današnji remi protiv Liverpoola Manchester je odigrao i protiv Burnleya 2:2 na Old Traffordu.

Solskjaer je u decembru postao privremeni trener Manchester Uniteda zamijenivši Josea Mourinha koji je dobio otkaz. Od tada je Manchester United napravio sjajnu seriju dobrih rezultata pod palicom Ole Gunnara Solskjaera.

Solskjaer je danas imao mnogo problema te je morao izvesti iz igre Andera Herreru, Juana Matu i Jessea Lingarda, a i Marcus Rashford je većinu meča igrao sa bolovima nakon što je dobio udarac u ranoj fazi meča.

Ipak Manchester je uspio ostati neporažen i u ovoj utakmici, a Solskjaer je s današnjim bodom osvojio ukupno 26 bodova u prvih 10 utakmica u Premiershipu te je tako ušao u historiju kao trener koji je osvojio najviše bodova u prvih 10 utakmica na klupi nekog kluba, skinuvši sa trona Guusa Hiddinka koji je na klupi Chelseaja osvojio 25 bodova u prvih 10 utakmica.

Manchester United će narednu utakmicu odigrati protiv Crystal Palacea u gostima, a vidjet ćemo da li će Solskjaer nastaviti svoj sjajni niz.