Više nije tajna: Solskjaer prekrižio trojicu fudbalera Manchester Uniteda

Norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer može početi pripreme za narednu sezonu nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.

Solskjaer je krajem prošle godine stigao kao privremena zamjena za Josea Mourinha koji je dobio otkaz, te je dobio samo ugovor do kraja ove sezone.

Međutim, norveški stručnjak je napravio sjajne rezultate na klupi Crvenih đavola, a čelnici kluba su odmah reagovali i s njim potpisali ugovor na naredne tri sezone.

Solskjaer je dobio dozvolu da već počle lagano pripreme za novu sezonu jer je jasno svima da je Unitedu potrebno dosta promjena što se tiče igračkog kadra.

Prema pisanju engleskih medija Solskjaer je već otpisao nekoliko fudbalera, a na toj listi sigurno se nalaze tri imena. Kako piše The Sun igrači Uniteda naredne sezone sigurno neće biti Alexis Sanchez, Fred i Eric Bailly, piše sportsport.ba

 

Alexis je prekrižen već davno jer od dolaska u United početkom 2018. godine nije pokazao ništa, dok je slično i s Fredom koji je stigao na ljeto prošle godine.

Eric Bailly je bio standardan u eri Josea Mourinha, ali to se itekako promijenilo kada je Portugalac dobio otkaz. Solskjaer mu je poručio da ne računa na njega i da slobodno može tražiti novi klub.

Pored njih sigurno će biti još nekoliko igrača koji će napustiti Manchester United, dok se također očekuju i zvučna pojačanja na Old Traffordu koja se još uvijek vješto kriju.