Šou Dončića i Irvinga u Bruklinu, sjajne vijesti za Denver

.

Tačno godinu dana nakon što je trejdovan u Dalas, Kajri Irving se vratio u Bruklin i zatrpao je koš bivšeg kluba u pobjedi Maveriksa rezultatom 119:197.

Zajedno sa Dončićem, Irving je dominirao u trijumfu nad Netsima postigavši 36 poena. S druge strane, Luka Dončić je imao još bolju noć sa 35 poena, 18 skokova i devet asistencija.

Izviždan je Irving od strane domaće publike na početku meča, i to čim je dodirnuo loptu, ali su ga na kraju zbog nekih sjajnih poteza pozdravili aplauzom. U situaciji kada su Netsi tražili priključak tokom meča, Irving i Dončić su naizmjenično pogađali trojke i odbijali sve napade.

Vodio je Dalas sa +18 na poluvremenu, imali su u jednom trenutku i +23, da bi Netsi smanjili zaostatak na 107:101 na pet minuta do kraja. Ipak, Iriving je ubacio dvije uzastopne trojke i tu je bio kraj.

Tim Hardavej Džunior sa 14 i Džoš Grin sa 12 poena bili su jedini još dvocifreni u redovima Maveriksa, dok je Dante Eksum i dalje van stroja zbog problema sa povredom.

Mikal Bridžis je sa 28 poena bio najefikasniji u Bruklinu, Rojs O'Nil je dodao 18, Kem Tomas je imao 16 poena i po osam skokova i asistencija, dok je Džejlen Vilson ubacio 10.
 

Iako nisu igrali, u Denveru mogu da kažu da su zadovoljni rezultatima koji su viđeni u noći između utorka i srijede. Najviše zbog toga što su i Minesota i Oklahoma izgubili, te sada tri pomenute ekipe imaju identičan skor u vrhu Zapada - 35:16.

Vukovi su nakon produžetka izgubili do Čikaga rezultatom 129:123, a Nikola Vučević je za domaći tim ubacio 24 poena. S druge strane, Oklahoma je pala na gostovanju Juti (124:117), uz mršav učinak Vasilija Micića koji je za nepunih 11 minuta imao samo skok i asistenciju.

Ali barem je igrao, za razliku od Nikole Jovića i Bobana Marjanovića koji nisu osjetili parket. Majami je slavio protiv Orlanda (121:95), Hjuston je poražen od Indijane (132:129).