Spalletti: Pjanić me izdao i zbog toga smo završili drugi

Trener Intera Luciano Spalletti imao je danas veoma zanimljivo izlaganje pred meč njegovog tima protiv Udinesea.

Spalletti je na press-konferenciji govorio o reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću i smatra da je njegova 'izdaja', odnosno prelazak u Juventus, koštao Romu titule prvaka 2017. godine.

U toj sezoni Roma je završila druga na tabeli. Juventus im je pobjegao za četiri boda, a Spalletti tvrdi da je zbog Pjanića titula otišla u Torino.

"Pjanić me izdao i završili smo na kraju drugi", počeo je izlaganje Spalletti, te je nastavio:

"Juventus nam je u ljeto 2016. godine uzeo Pjanića koji je bio izuzetno bitan igrač za nas. Rekao bih da je bio na nivou važnosti koju ima Daniele De Rossi i na kraju smo zbog toga završili kao drugi", rekao je Spalletti.

Juventus je tada sezonu završio sa 91 bodom. Roma je imala četiri manje, bili su veoma blizu, ali ne i dovoljno da osvoje titulu prvaka, prvi put nakon 2001. godine.

Pjanić je seriju odličnih nastupa iz Rome prenio u dres Stare dame. Igrao je sjajno, a već treću godinu zaredom osvaja i titule prvaka Italije.

Međutim, vrlo lako bi se moglo desiti da ovog ljeta napusti Torino. O tome se sve više priča, a za njegove usluge zainteresovani su Real Madrid i PSG.

Pjanić je dres Rome nosio od 2011. do 2016. godine. Odigrao je 186 utakmica i postigao 30 golova.