Španci tvrde da je Real Madrid odustao od Kyliana Mbappea, tri su razloga za to

,
Španski mediji večeras su objavili neočekivane vijesti da je Real Madrid odustao od potpisivanja francuske zvijezde Kyliana Mbappea.

Konkretno, tu je informaciju podijelio list Cadena SER, a ona je naišla na nepovjerenje kod nogometnih zaljubljenika koji baš i ne vjeruju u tačnost ovih navoda.

Mbappe je prije nekoliko mjeseci odlučio da ne potpiše novi ugovor s Paris Saint Germainom. Aktuelni mu ističe na ljeto 2024. godine i apsolutno svi ga vide na Santiago Bernabeu, ali Cadena SER tvrdi da su tri razloga zbog kojih je Real digao ruke od francuske zvijezde.

Prvi razlog je Mbappeova plaća, pošto fenomenalni nogometaš ne bi u Madrid stigao za manje od 20 miliona eura godišnje, a toj svoti treba dodati i visoke bonuse, prvenstveno onaj za potpis ugovora.

Drugi razlog su, vjerovali ili ne, Mbappeove godine, pošto će ih on narednog ljeta imati gotovo 26, a politika Real Madrida je da dovodi mlađe nogometaše(?). Ovaj razlog se čini potpuno nelogičnim.

Kao treći razlog je navedeno to da u Real Madridu nisu zaboravili kako ih je Mbappe izigrao prije dvije godine, kada je bio pred transferom u Kraljevski klub, ali je na kraju spektakularno objavio nastavak saradnje s PSG-om i potpis novog višemilionskog ugovora.

Navodima Španaca, koje je podijelio i ugledni list Marca, malo ko vjeruje, a koliko tu ima istine saznat ćemo do narednog ljeta.

Mbappe je ove sezone na 14 utakmica za PSG postigao 12 golova i upisao jednu asistenciju.