Španski Betis predstavio novog igrača kao lika iz GTA igrice i oduševio nogometnu javnost

betis
Ekipa španskog Betisa za tri i po miliona eura dovela je argentinskog štopera Germana Pezzellu iz Fiorentine, a oni su ga na službenim stranicama predstavili kao lika iz kultne videoigrice GTA IV pod naslovom Grand Transfer Announcement.

Ovakav način predstavljanja novog igrača ubrzo je postao popularan među brojnim nogometnim fanovima na društvenim mrežama, a mnogi od njih smatraju kako je ovo jedno od najoriginalnijih predstavljanja.

Ipak, treba reći da nije riječ o prvom ovakvom predstavljanju jer je poljski nogometni klub Wisla Plock kroz lik iz videoigrice GTA San Andreas predstavio Piotra Tomasika sredinom maja ove godine.

Pezzella je na Betisovom stadionu Benito Villamarinu već proveo tri godine (2015.-2018.), a u zvaničnom predstavljanju kroz lik iz legendarne videoigrice Grand Theft Auto IV montirano je da putuje ka stadionu i na kraju uzima Betisov dres.

 

 

U ljeto 2018. godine Pezzella je prodan iz Betisa u Fiorentinu za 9,75 miliona eura, što znači da je klub praktično zaradio čistih 6,25 miliona eura.

Pezzella je karijeru počeo u River Plateu 2011. godine, a četiri godine poslije stigao je u Betis kao veliko pojačanje. Za reprezentaciju Argentine je debitovao 2017. godine, a omladinsku školu prošao je u Olimpu.