Španski novinar otkrio napadačke želje Barcelone

Novinar španskog magazina AS Juan Jimenez otkrio je kako ekipa Barcelone već u januaru planira osigurati novog napadača za naredno ljeto.

Rukovodstvo katalonskog tima želi potpisati napdača koji ima između 20 i 26 godina, kako bi pojačao konkurenciju Luisu Suarezu i koji je već u poznim godinama.

Jimenez je objavio imena fudbalera sa kojim će katalonski tim već u januaru pokušati dogovoriti saradnju i koji bi od narednog ljeta mogli pojačati konkurenciju u napadu.

A na listi su poprilično poznata imena. Najzvučnije je svakako napadač Intera Lautaro Martinez, a pored njega tu su još trojica interesantnih igrača, prenosi Sportsport.

Barca prati igre nigerijskog fudbalera iz redova Lillea Victora Osimhena (20), koji je sjajan ove sezone i koji je postigao osam golova, ali i fantastičnog holadnskog napadača Donyella Malena.

Malen igra zaista čudesno i već je postigao 16 golova uz šest asistencija u 18 utakmica, a sa Barcom se povezuje i Rafael Leao, napadač Milana koji je ovog ljeta stigao iz Lillea.

Bit će svakako interesantno vidjeti koga će Barcelona na kraju odabrati u ovom slučaju, a svi su svakako veoma zanimljivi fudbaleri.