Sparsi dočekuju Sutjesku u 4. kolu ABA lige 2

U okviru 4. kola regionalne ABA lige 2, košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Sutjeske.

U okviru 4. kola regionalne ABA lige 2, košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu Sutjeske. 

Sparsi će u tom meču pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu u regionalnoj ligi i pomjeriti se sa posljednjeg mjesta na tabeli, dok je šestoplasirana ekipa Sutjeske nakon tri kola na omjeru od dvije pobjede i poraza.

Trener Sparsa Goran Šehovac očekuje težak susret protiv iskusnog protivnika. Naglašava da njegovoj ekipi 'vjetar u leđa' daje pobjeda protiv Širokog u domaćem prvenstvu. 

- Nadam se da smo pobjedom u Širokom Brijegu najavili izlazak iz krize i loših rezultata, što moramo da potvrdimo na sutrašnjoj utakmici. Što se tiče ekipe Sutjeske, radi se o iskusnoj ekipi na bekovskim pozicijama, s Kneževićem i Pavičevićem, koji su glavni motori i pokretači svih akcija. Takođe tu su i visoki igrači Lalović i Sejfić koji nam mogu napraviti dosta problema - rekao je Šehovac danas na pres-konferenciji. 

Sparsi imaju manjih zdravstvenih problema, ali Šehovac očekuje da će svi igrači biti spremni za sutrašnju utakmicu.

- Raduje nas povratak Buze i Grubelića koji su se oporavili od povreda i kvalitetno odigrali utakmicu u Širokom. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače, jer njihova podrška će nam biti veoma značajna - rekao je Šehovac.

Igrač Sparsa Kenan Kamenjaš nada se pobjedi koja bi pokazala pravu snagu ekipe Sparsa. 

- Nadam se da smo pobjedom u Širokom izašli iz krize te da ćemo sutra na terenu biti prava ekipa i pokazati zašto smo pripremni period odradili bez poraza. Sutjesku smo pobijedili tokom priprema ali to ništa ne mora da znači. Nadam se da će nas naša publika sutra podržati - rekao je košarkaš. 

Utakmica će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo", s početkom u 18.00 sati.