Spas i za Luku Modrića; Zidane poručio čelnicima Reala: Ispunite ova četiri uslova i vraćam se!

.
Zinedine Zidane mogao bi po treći put postati trener Real Madrida. Strani mediji pišu kako je francuski stručnjak poručio čelnicima Real Madrida da za to ima četiri uslova.

Carlo Ancelotti je trenutno trener Real Madrida. Međutim, njemu ugovor ističe na kraju sezone i pitanje je da li će ga produžiti.

S njegovim imenom u vezu se često dovodi klupa Brazila. Diniz je privremeni trener ove selekcije, a mogao bi ga naslijediti upravo Ancelotti.

To bi značilo da će i Real Madrid krenuti u potragu za novim trenerom. Jedan od kandidata je i Zinedine Zidane koji je u dva navrata vodio ovaj tim, no on za povratak ima četiri uslova.

Prvi uslov koji je postavio Francuz bio je da Real Madrid dovede Kyliana Mbappea. Zidane bi također tražio pojačanje za poziciju lijevog beka, koju sada zauzima Ferland Mendy. Međutim, trener bi želio Alphonsa Daviesa, koji ima ugovor s Bayernom do 2025. godine.

Druga dva uslova koje je postavio Zidane odnose se na Luku Modrića i Tonija Kroosa, veterane tima. Trener je zamolio Florentina Pereza da osigura da ova dva igrača ostanu u timu, navodi El Nacional. 

Modrić i Kroos su još uvijek pod ugovorom sa Real Madridom do ljeta 2024. godine, što znači da bi ove zime mogli potpisati za bilo koji tim koji žele. Zidane, međutim, želi da njih dvojica ostanu u klubu. 

Xabi Alonso jedan od kandidata za klupu Real Madrida

Jedan od trenera koji se također povezuje s klupom Real Madrida je Xabi Alonso. Sjajno ovaj bivši igrač Kraljeva vodi Bayer Leverkusen, a pohvalno o njemu je govorio i sam Carlo Ancelotti. 

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti. Ponosan sam što se u Brazilu priča o meni i ni o čemu drugom. Sačekat ću zadnji dan u Real Madridu", rekao je Ancelotti, pa nastavio o Alonsu:

"On je bio sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Ima profil da bude menadžer Real Madrida jer poznaje klub i veoma je popularan."

Ostaje da sačekamo kraj sezone i vidimo nakon toga šta će biti. Jasno je da je Xabi Alonso i miljenik navijača Los Blancosa, čiji je dres nosio u toku igračke karijere.