Sponzori se otimaju za njega: Haaland će zaraditi vrtoglave cifre

.
Erling Haaland se jučer oprostio od Borussije Dortmund i na ljeto će postati novi igrač Manchester Cityyja.

Transfer saga u kojoj je bio norveški nogometaš trajala je jako dugo, ali na kraju je engleski klub pobijedio u utrci za njegov potpis.

Erling Haaland će u Manchester Cityju zarađivati blizu 400.000 funti sedmično, ali to nije jedini novac do kojeg norveški nogometaš uskoro može doći.

Kako prenosi "The Sun", Puma i Adidas bore se za igračev potpis. Engleski mediji prenose da bi Norvežanin zahvaljujući dogovoru s jednim od sponzora mogao zarađivati čak 50 miliona funti godišnje.

Puma je sponzor Manchester Cityja s kojim je 2019. potpisala desetogodišnji ugovor vrijedan oko 650 miliona funti. Tvrtka već nekoliko mjeseci teži i ka Haalandu.

Ranije ove godine, izvršni direktor Pume Bjorn Goldun pokrenuo je ovu temu, a njegove riječi prenosi DailyMail.

"Htio bih potpisati ugovor s njim. Može se dogoditi. Haaland u Puminim kopačkama u Borussiji Dortmund. To bi mi bila najdraža kombinacija", rekao je Goldun.

Ako se podaci engleskih medija pokažu tačnima, Haaland bi svojim ugovorom mogao zasjeniti zvijezde poput Lea Messija ili Cristiana Ronalda. Argentinac je potpisao ugovor s Adidasom koji mu donosi 18 miliona funti godišnje.

Igrač Manchester Uniteda je, ipak, najprepoznatljivije ime Nikea, s kojim ima ugovor vrijedan 15 miliona funti godišnje, što znači da bi Haaland na godišnjem nivou zarađivao skoro duplo više od Ronalda i Messija zajedno, kada je proizvođač opreme u pitanju.