Sprema li se velika transfer bomba do kraja ljeta? Juventusu stiže ponuda od 120 miliona eura!

ronaldo
Ništa nije isključeno Cristiano Ronaldo bi ovog ljeta mogao napustiti Juventus, tvrdnja je to nekoliko uglednijih novinara.

Sada je glavni urednik španskog lista AS objavio kako je londonski Chelsea spreman da ponudi Juventusu čak 120 miliona eura za napadača koji ima 35 godina.

Možda je to još jedna luda želja Romana Abramoviča, ruskog tajkuna koji očigledno zna koliko Ronaldo vrijedi bez obzira na njegove godine. Osim što može još da doprinose igrama na terenu, svakako bi bio veliki marketinški potez.

Samo je pitanje da li ima smisla da se potroši toliko novca na Portugalca koji igra na poziciji Tima Wernera, a koji je navodno na pragu potpisa za klub iz Londona?

Ponuda Chelseaja, ukoliko zaista i postoji, nije naivna i Juventus će biti na pravom iskušenju i zaista bismo mogli doživjeti da ovo ludo ljeto donese još jedan nevjerovatan transfer.

Ronaldo je u ljeto 2018. u Juventus doveden iz Real Madrida, a prethodno je igrao za Manchester United i Sporting. Nema šta sve nije osvojio, uključujući tri naslova Premier lige, dva La lige, jedan Scudetto, Ligu prvaka je osvajao čak pet puta, od čega četiri s Realom i jednu s Manchester Unitedom.

Gdje god Ronaldo igra naredne sezone, bio to Juventus, Chelsea ili neko treći, nema sumnje da je motivisan da ponovo bude na krovu Evrope. Naravno, još nije isključeno da to napravi i do kraja ove sezone u dresu Stare dame.