Spremaju se protesti protiv Neymara

Njegov, ali ni planovi Barcelone nisu uspjeli. Neymar je i dalje u PSG-u, a sada se očekuje da konačno zaigra u dresu "Svetaca" ove sezone pošto se konačno oporavio od povrede.

Prva prilika za to će biti meč Ligue 1 protiv Strasbourga, dok će nedugo nakon toga PSG odmjeriti snage sa Real Madridom u Ligi prvaka.

Međutim, najvatreniji navijači PSG-a planiraju bojkotovati ove utakmice u znak protesta protiv samog Neymara kojeg očigledno više ne vide dijelom svog kluba.

"Kako bi odbranio svoju čast i neovisnost CUP (Kolektiv Ultrasa Pariza) planira bojkotovati utakmice sa Strasbourgom i Real Madridom", piše danas francuski RMC Sport.

To, međutim, nije sve. Navodno "Ultrasi" planiraju na i oko stadiona postaviti transparente sa parolama usmjerenim protiv Neymara.

Čelnicima kluba se nikako ne sviđaju ovakve informacije s obzirom da smatraju da će mogući najavljeni postupci navijača izazvati pritisak na ekipu - u potpuno pogrešnom trenutku.

Francuski mediji navode da će CUP konačnu odluku o bojkotu utakmica i protestu donijeti sutra ili u subotu ujutro. Ne bi, međutim, čudilo da klub "interveniše" i kroz komunkaciju sa navijačima pokuša spriječiti najavljeni bojkot, piše Sportsport.