Spremite se za najluđi dan na Otoku

Od 16 sati na programu je svih 10 mečeva 38. kola engleske Premier lige, ali dva meča su posebno u fokusu.

Do danas je manje-više sve poznato u Premier ligi, osim toga ko će biti prvak i, eto, desilo se da ćemo vjerovatno do posljednjih sekundi mečeva čekati odluku, prenosi sportsport.ba.

Već ranije su ispali Huddersfield, Fulham i Cardiff i donji dio tabele je odavno riješen, također je jasno da će Chelsea u Ligu prvaka, vjerovatno i Tottenham, dok Arsenalu ostaje šansa da pobjedom u finalu Evropske lige izbori to prestižno takmičenje.

Najvećim gubitnikom smatra se Manchester United, koji je ostao bez Lige prvaka i tek je na šestom mjestu.

No, sve to je sada manje važno. Danas su sve oči uprte ka Anfieldu gdje Liverpool dočekuje Wolverhampton, te Brightonu gdje gostuje Manchester City.

Građani imaju 95, a Redsi 94 boda. Stvar je jasna - City pobjedom postaje prvak, a svaki drugi rezultat i pobjeda Liverpoola donosi titulu na Anfield nakon 29 godina čekanja. I Brightonu i Wolverhamptonu današnji mečevi ništa ne znače, ali ako mislite da će neko nekoga pustiti, onda se grdno varate. Premier liga je upravo zato i najbolja na svijetu.

Newcastle je nedavno kao lud zapeo protiv Liverpoola, koji je jedva slavio s 3:2 protiv tima kojem pobjeda nije bila potrebna, a još Rafa Benitez sjedio na drugoj strani...

Burnley je umalo srušio Manchester City, rasterećeni Leicester je namučio Građane na Etihadu i tek eurogol Kompanyja u 70. minuti je spasio Guardiolu. Dakle, nema popuštanja, sve će da se rješava na terenu i u krajnje ozbiljnom tonu.

Mnogi će reći da je tužno da Liverpool ne bude prvak sa vjerovatnih 97 bodova, ali s druge strane ne bi bilo smisla ni da City ne bude prvak sa mogućih 98 bodova. Dakle, oba tima su zaslužila da budu prvaci, no za najboljeg je rezervisano tek jedno mjesto.

Od 16 sati slijedi prava drama i 90 minuta velikog uzbuđenja. Ko god bude prvak, bit će zasluženo.