Srbija demonstrirala silu protiv Angole

Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini je i zvanično počelo. Danas su prvi meč Mundobasketa odigrale reprezentacije Srbije i Angole. Srbija je bila bolja i u Fošanu upiala laganu, ubjedljivu pobjedu rezultatom 105:59.

Srbija je pokazala zbog čega mnogi od ove selekcije u Kini očekuju velike stvari, dok Angola, koja svakako više nije tako dominantna ni u Africi kao što je to nekada bila, nije imala odgovora za raspoložene Đorđevićeve izabranike, prenosi Sportsport.

Agnola se koliko-toliko držala tek u prvim minutama susreta, ali je od početka bilo jasno da će Srbija držati sve konce u svojim rukama.

Na otvaranju meča je sjajno igrao Bogdan Bogdanović, te je na njegovim krilima Srbija prvu četvrtinu riješila rezultatom 29:20 u svoju korist.

Prednost Srbije je nastavila rasti u drugoj dionici. Igrali su odično Jokić, Milutinov i Bogdanović, a na veliki odmor se otišlo prednošću "Orlova" od 50:32.

Ista slika se gledala i u trećoj dionici. Prednost Srbije je nastavila rasti, pa prešla i 30 poena razlike.

Srbiji je tako preostalo da u zadnjoj četvrtini samo rutinski privede posao kraju. U posljednjih 10 minuta Đorđevićevi izabranici su odigrali za publiku, a prednost Srbije je u jednom momentu dostigla i +49.

Tako je Srbija Mundobasket otvorila na najbolji mogući način i u prvom kolu Grupe D stigla do uvjerljive pobjede.

Reprezentaciju Srbije je protiv Angole predvodio Bogdan Bogdanović sa 24 poena (uz sjajne postotke šuta). Po 14 su dodali Jokić i Milutinov, dok je Marjanović upisao double-dobule sa 12 poena i 10 skokova.

Najefikasniji u reprezentaciji Angole je bio Carlos Morais koji je ubacio 15 poena.

SP u Kini (Grupa D), prvo kolo:

Srbija - Angola 105:59 (28:20; 21:12; 28:15; 27:12)

Srbija: Birčević 7, Bogdanović 24, Gudurić 9, Jokić 14, Jović 5, Lučić 7, Marjanović 12, Micić 8, Milutinov 14, Raduljica, Simonović 5.

Angola: Antonio 6, Cipriano, Conceicao, Domingos 6, Goncalves, Joaquim 6, Mbunga, Mingas 2, Moore 6, Morais 15, Moreira 8, Paulo 10.