Srbija dobila najteži mogući udarac, Nikola Jokić ne ide na Svjetsko prvenstvo

.

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je najteži udarac uoči Svjetskog prvenstva pošto je najveća zvijezda selekcije Nikola Jokić i definitivno otpao sa spiska.

Jokić i definitivno neće moći da nastupi za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Već dugo se špekuliše o tome da li će MVP NBA finala nastupiti na Mundobasketu. Prvo su se spominjale porodične obaveze, a onda i odmor, no na kraju ga neće biti u reprezentaciji.

Postojala je mogućnost da u dogovoru sa selektorom Svetozarom Pešićem dobije produženi odmor. Na kraju, nije se situacija promijenila i Jokić je obavijestio selektora te Košarkaški savez Srbije da definitivno neće biti dio ekipe koja ima velika očekivanja na Svjetskom prvenstvu.

Posljednjih dana u operaciju je bio uključen i kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović, koji je kontinuirano bio u kontaktu s Jokićem, ali nije uspio napraviti preokret.

Osim Jokića, već je poznato da Nikola Kalinić neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a velike su šanse da neće biti ni Vasilija Micića, tako da Srbija u Aziju putuje znatno oslabljena.

Podsjetimo, Svjetsko košarkaško prvenstvo igra se od 25. augusta do 10. septembra u Filipinima, Japanu i Indoneziji. Zlato brani selekcija Španije.