Srđan Đoković o kritičarima Novaka: "Zaostali u razvoju, prirodno glupi..."

.
Nimalo lijepe riječi

 

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića stalno je u određenim ratovima sa medijima.

Nakon što je Novak ove godine oborio rekord po osvojenom broju Grand Slam turnira postoa je statistički najbolji teniser u historiji.

Nedavno se pojavio i dokumentarni film pod nazivom Novak, a tema je naravno život tenisera Novaka Đokovića.

U njemu govori i Srđan, otac Novaka Đokovića koji se odlučio na neki način "obračunati" sa kritičarima njegovog sina.

"Neka mu samo nastave zamjerati. Vidim da su mu baš napakostili. Vidim da je neuspješan, da je zaostao u razvoju, da je prirodno glup. Sve su to oni, a on je uspješan, najuspješniji, najbolji na svijetu. Toliko o tome."

Od djetinjstva je Srđan svog stina Novaka trenirao da postane najbolji teniser u historiji i to mu je pošlo za rukom.

U fokus medija je posebno došao tokom koronavirusa kada je trajalo suđenje u Australiji. Novaku je tada bilo zabranjeno da uđe u tu zemlju jer se nije vakcinisao.

Nedavno je Srđan imao pravi mali "rat" s poznatim crnogorskim novinarom Nebojšom Šofrancem jer je ovaj veličao Carlosa Alcaraza nakon pobjede nad srpskim teniserom u finalu Wimbledona. Pale su taške riječi.

Šofranac je na Facebooku napisao niz hvalospjeva o mladom španskom teniseru. Navijao je za njega protiv Novaka i to se tati nije dopalo.

"Šta si mu to uradio, Carlitose? Toliko ilegalno ludih voleja, slajseva i bombi koje bi trebalo zabraniti. I da razbuktiš ovoliko bijes drvosječa koji ne znaju ni gemove da broje, a znaju toliko proklinjati momka od 20 godina koji je zadivio svijet? Koliko čobana će prestati da gleda tenis i da plače ojađeno na mom zidu", napisao je Šofranac i zatim je Novaka nazvao LOAT-om, odnosno najvećim luzerom svih vremena.

"Španci su dali novi nadimak Novaku. LOAT. Čak 12 izgubljenih finala, najviše u open eri. On je 'loser of all times', napisao je Šofranac između ostalog uz poruku da se pobjeda Carlitosa slavi i u Beogradu.

Na sve je reagovao Srđan Đoković. Poručio je da Šofrancu teško i Bog može pomoći.

"Neka je tom čovjeku Bog u pomoći. Ako i on može da mu pomogne i ako stvarno misli sve što je napisao", rekao je Srđan Đoković.