Šta će se desiti sa regionalnom ligom: Predsjednik ABA lige ponudio rješenje, čeka se odgovor klubova

sfdgsdfgsdf
Pandemija koronavirusa je skoro u potpunosti isključila košarku u Evropi, pa je tako i ABA liga morala da odustane od igranja utakmica do daljnjeg.

Kada će se nastaviti sezona i kako odlučiti šampiona ako to ne bude moguće otkrio je Domagoj Čavlović, predsjednik ABA lige za MaxBet Sport.

- Trenutno nemamo predstavu kada bi moglo da se nastavi takmičenje. Vidim da su neke lige proglasile šampione, a ABA liga će pokušati da pronađe idealno rješenje u razgovoru sa svim klubovima, rekao je Čavlović i dodao:

- Susreli smo se sa nepredviđenom situacijom. Plan je bio da imamo skupštinu prošlog petka kako bi klubovi predložili rješenja, ali je ona odložena zbog svih dešavanja u regionu. Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno previdjeti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B, rekao je predsjednik ABA lige i otkrio da je i on razmišljao o riješenjima kako da se odigra završnica lige.

- Ne bi loše rješenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, Final-four umesto play-offa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja Final-foura, predložio je Čavlović.