Šta dalje očekuje košarkašice BiH: Sutra novi meč, moguć duel s Hrvatskom

č

Košarkašice Bosne i Hercegovine grupnu fazu Evropskog prvenstva okončat će na drugom mjestu grupe C pa će se za plasman u četvrtfinale najboljih selekcija Evrope boriti u sutrašnjem baražu.

Slovenija je današnjom pobjedom preuzela od BiH prvo mjesto u grupi C zbog boljeg međusobnog omjera budući da obje ekipe imaju identičan broj bodova (5).

Međutim, Belgija i Turska tek trebaju igrati svoj susret trećeg kola, a ukoliko Belgijanke, kako se i očekuje, upišu pobjedu onda će sve tri ekipe imati po pet bodova.

U tom slučaju kreira se mini-tabela ove tri selekcije gdje se prvo gleda međusobni rezultat. Budući da su sve tri selekcije ostvarile po jednu pobjedu, gleda se koš-razlika u međusobnim duelima, a tu je najbolja Belgija zbog uvjerljive pobjede nad Slovenijom (92:57). BiH će u tom slučaju biti i dalje druga, a Slovenija tek treća na tabeli.

Kao drugoplasirana selekcija grupe C, BiH će sutra igrati svoj meč kvalifikacija za četvrtfinale (baraž) protiv trećeplasiranog tima iz grupe D, a to će biti pobjednik današnjeg duela između Češke i Hrvatske.

I Čehinje i Hrvatice su doživjele dva poraza u prva dva kola pa će biti zanimljivo vidjeti koja će selekcija danas proraditi, ostvariti pobjedu i izboriti plasman u baraž za četvrtfinale protiv BiH. Meč između Češke i Hrvatske igra se u 18 sati također u Strazburu.