Cazinski stonoteniseri u dva dana ostvarili dvije velike pobjede

Jedini cazinski klub u Premijer ligi BiH, STK Stens '73 ostvario je dvoje pobjede protiv klubova iz Sarajeva, STK Bosna i STK Željezničar.

Bili su ovo mečevi 2. i 3. kola Premijer lige BiH, dok je u 1. kolu STK Stens '73 Cazin 20.10.2018 na domaćem terenu poražen od STK HT ERONET Mostar.

U subotnjem susretu protiv STK Bosna Sarajevo cazinski stonoteniseri su stigli do pobjede s rezultatom 4:2, a rezultati pojedinačnih mečeva su iznosili:

Abdagić Isak - Rizvanović Tarik 2:3
Marčetić Siniša - Pašić Vanja 2:3
Čizmić Dino - Ferhatović Mustafa 3:2
Abdagić/Čizmić - Pašić Ferhatović 3:0
Abdagić Isak - Pašić Vanja 3:2
Čizmić Dino - Rizvanović Tarik 3:1

U nedjelju su "Stensi" imali susret protiv STK Željezničar iz Sarajeva, gdje su u 3. kolu Premijer lige BiH pobijedili s rezultatom 4:3.

Bio je ovo izuzetno težak susret koji je odlučen u posljednjem meču dana gdje su Stensi slavili veliku pobjedu u najelitnijem bh. takmičenju.

Rezultati pojedinačnih mečeva su bili:

Siniša Marčetić - Bušatlić Irhad 1:3
Čizmić Dino - Divović Almir 1:3
Abdagić Isak - Ibrahimović Damir 3:0
Čizmić/Abdagić - Divović/Buštalić 3:0
Siniša Marčetić - Divović Almir 2:3
Abdagić Isak - Bušatlić Irhad 3:1
Čizmić Dino - Ibrahimović Damir 3:1

           - "Prezadovoljni smo s ova dva meča jer su nam bili jako bitni, gdje su nam nakon ovih pobjeda porasle ambicije za veću poziciju u Premijer ligi BiH. Igram odlično, nadam se da će tako i ostati. Ovo je dokaz da se može s redovnim treninzima i jakom voljom ostvariti mnogo. Ovom prilikom bih zamolio Grad Cazin i Gradski sportski savez da u svojim mogućnostima podrže naš klub koji se jedini iz Cazina takmiči uz Premijer ligi BiH. Ova dva posljednja meča su dokaz o našem radu, kvaliteti i ambicijama u ovom takmičenju. Hvala prijateljima i ostaloj publici koji su bili uz nas i davali podršku tokom mečeva, što nam mnogo znači", kazao je za Cazin.NET Dino Čizmić, ponajbolji igrač "Stensa" u posljednja dva meča.

STK "Stens '73" se zahvaljuje svojim vjernim sponzorima zahvaljujući kojima je i organiziran susret: Nargila bar "Al Hayat", benzinske pumpe "Bushel" d.o.o Cazin, butik "Emina" Slatina, studio "FISIO Optimal Holistic".