Stigla je ponuda za trenutno ponajboljeg napadača Evrope: Šta će odgovoriti hit klub Bundeslige?

.
Trenutno ima problema sa povredom

 

Engleski West Ham ove zime radi veliki posao. U ovaj klub stigao je iz Manchester Cityja Kalvin Philips, a sada stiže jedan od najboljih napadača Evrope.

Naime, italjanski mediji prenose da je West Ham spreman ponuditi čak 70 miliona eura za Bayerovog napadača Victora Bonifacea.

On igra sjajno u Njemačkoj, te je u 23 utakmice Bundeslige upisao 16 pogodaka i dodao osam asistencija. Stigao je prošlog ljeta u Leverkusen te bljesnuo i pokazao svoje kvalitete.

Donijelo mu je to brojna zanimanja klubova, pa je veoma upitno da li će ostati u Bayeru.

Ovaj napadač iz Nigerije stigao je u Njemačku stigao Union SG, a nastupao je i u Norveškoj za Bodo Glimt. Trenutno je van kadra što je veliki udarac za Leverkusen, a na terenu ga navodno neće biti do aprila.

Prema transfermarktu njegova vrijednost je 40 miliona eura, ali jasno je da bi Leverkusen tražio mnogo veću odštetu, ukoliko Apotekari uopšte pristanu na transfer.

Leverkusen je i dalje lider u Bundesligi i trenutno ima osam bodova prednosti nad Bayernom. Titula prvaka za sada je samo san, ali ne i nemoguća stvar, čega su svjesni. Prodaja najboljih igrača tako da teško dolazi u obzir, a moguće da se transfer desi na kraju sezone.

Philips danas stiže

U Londonu će se danas pojavit član Manchester Cityja Kalvin Phillips, koji je tako ostao u Premier ligi.

Po dogovoru klubova, West Ham će imati priliku da otkupi njegov ugovor na kraju sezone. Fudbaleru ostaje da sutra obavi ljekarski pregled u Londonu i da potpiše ugovor sa novim klubom.

Zanimljivo da Phillips ove sezone niti jednu utakmicu nije počeo od prve minute, pa mu je jasno bilo da brzo mora napustiti popularne Građane.

Povezivao se i sa Newcastle, ali izabrao je West Ham i danas će sve biti ozvaničeno. West Ham je trenutno na šestom mjestu Premier lige sa 35 osvojenih bodova.