Uz pomoć privrednika: Stotine dječaka i djevojčica na atletskom mitingu u Mostaru

,

Škola atletike Mostar bila je organizator Dječijeg atletskog mitinga, koji je ove godine organizovan u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Učesnici su imali priliku takmičiti se u pet kategorija, a najuspješnijim su pripale bogate nagrade, koje su omogućili sponzori i prijatelji takmičenja.

“Isto smo organizovali i prošle godine, ali u manjem obimu na Španskom trgu. Odlučili smo da manifestacija bude masovnija. Tu su članovi deset klubova iz deset gradova. Ukupno je oko 250 takmičara tu. Trčali su na 60 metara sprintom, na 150 metara, uz bacanje kugle, vorteks i skok u dalje za najmlađe”, rekao je za AA osnivač Škole atletike Mostar Armin Duzić.

Školu je pokrenuo prije dvije godine, a već sad ona bilježi značajne rezultate.

“Vremenom dižemo atletiku u Mostaru. Odziv je svake godine sve veći. U budućnosti očekujemo više djece, ali i bolje uslove za njih. Današnji događaj nažalost institucije nisu pomogle. Pomogli su samo privrednici”, rekao je Duzić.

Kotizacija po učesniku iznosila je deset KM, a za to su svi koji su nastupili dobili majice za nastup i osvježenje. Ovo takmičenje postaje tradicija u Mostaru i održava se u junu svake godine.