Sudija "umirao od smijeha" kada je ugledao kostobran igrača Brightona

,
Da čovjek ne povjeruje svojim očima

 

Brighton je danas u Londonu gostovao kod Arsenala u jednom od zanimljivijih susreta 17. kola engleske Premier lige, a Topnici su kao favoriti slavili sa 2:0.

Arsenal nastavlja da koristi kikseve Manchester Cityja sa nadom da će konačno doći do titule. Ekipa Mikela Artete imala je danas ispred sebe jako dobrog rivala, ali je uspjela u nastavku da dođe do velike pobjede.

Prvo je u 53. minuti Gabriel Jesus glavom jednu odbijenu loptu poslao u mrežu, da bi u 87. minuti Kai Havertz riješio pitanje pobjednika.

Arsenalu je ovo bila 12. pobjeda i sa 39 bodova nalaze se na vrhu tabele, sa bodom prednosti nad Aston Villom koja je danas nakon preokreta slavila kod Brentforda sa 2:1.

Ipak, Liverpool ima priliku da se izjednači sa Arsenalom ukoliko danas od 17:30 sati u derbiju kola na Anfieldu pobijedi Manchester United. Redsi su veliki favoriti, ali u engleskom fudbalu ne možete nikoga unaprijed proglasiti pobjednikom, tako da nije isključeno da ekipa Erika ten Haga napravi neko iznenađenje.

A što se tiče spomenutog meča na Emiratesu, ostat će upamćen po tome što smo svjedočili najmanjem kostobranu u historiji fudbala.

Hinshelwoodu je ispao kostobran u jednom trenutku, pa ga je sudija Robinson primijetio, podigao s terena i vratio ga igraču gostujućeg tima, ali ni sam nije mogao vjerovati šta gleda...

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Ubrzo su kostobrani igrača Brightona "završili" na društvenim mrežama kao predmet ismijavanja i ljudi se pitaju da li je zaista očekivao da mu ti kostobrani pomognu da ostane nepovrijeđen i da mu sačuvaju noge.