Sutra je važan dan u Madridu: Bit će tamo Perez, Modrić, ali i veliko pojačanje!

.
Padaju potpisi

 

Spremaju se dva jako važna potpisa za Real Madrid, pa se s nestrpljenjem čeka da svane srijeda.

Transfer guru Fabrizio Romano, koji nam obično donosi tačne i pouzdane informacije sa nogometne pijace, objavio je kako je Real postigao dogovor s Lukom Modrićem i on će sutra potpisati novi ugovor do ljeta 2023. godine.

Učinit će to trofejni hrvatski reprezentativac u društvu predsjednika Florentina Pereza, a osim toga, bit će predstavljeno novo pojačanje. Radi se o Aurelienu Tchouameniju, kojeg Real dovodi iz Monaca za oko 100 miliona eura.

Klubovi su sada u procesu dovršavanja papirologije i regulatornih procedura kako bi transfer 22-godišnjaka bio potpisan i službeno objavljen.Tchouameni se nedavno odlučio pridružiti Real Madridu, usred interesa drugih velikih i bogatih ekipa poput Paris Saint-Germaina, Liverpoola i Manchester Uniteda.

Bio je važan dio momčadi Monaca koja je ove sezone završila na trećem mjestu u Ligue 1. U ligi je nastupio 35 puta, dao je tri gola i upisao dvije asistencije. Ima i 11 nastupa u Evropi.

Veznjak je u impresivnoj sezoni također postao redovan u reprezentaciji Francuske kod selektora Didiera Deschampsa. Za Tricolore je debitovao 2021. godine u septembru i već ima 10 nastupa.

Inače je prošao kroz redove Bordeauxa, da bi u januaru 2020. godine prešao u Monaco za koji je na kraju odigrao 95 utakmica, a prelazak u Real za njega je, poput mnogih, ostvarenje sna.