Sve je gotovo! Manchester United pronašao golmana umjesto De Gee, platit će ga 50 miliona eura

golman
Kamerunski golman Andre Onana postat će novi čuvar mreže Manchester Uniteda, javlja Fabrizio Romano, koji donosi i detalje ovog transfera.

 

 

Romano navodi kako su Manchester United i Inter konačno pronašli zajednički jezik i da će ponuda, koja će biti poslana početkom naredne sedmice, gotovo izvjesno biti dovoljna da italijanski tim proda svog čuvara mreže.

 

Navodi se da bi dokumentacija za ovaj transfer i zvanično trebala biti završena do srijede ili četvrtka naredne sedmice, nakon čega će Manchester United i zvanično predstaviti ovog golmana iz Kameruna kao novo pojačanje.

Dodaje se i to da je Onana već dogovorio sve detalje ugovora s Manchester Unitedom, a da će obeštećenje biti nešto više od 50 miliona eura. Navodi se da će Inter umjesto Onane dovesti golmana Bayerna Yanna Sommera, a da će za usluge ovog Švicarca platiti šest miliona eura. Njegovog ugovor s Bayernom traje od 2025. godine.

Španski golman David De Gea jučer je potvrdio odlazak iz Manchester Uniteda, a on napušta Old Trafford nakon 12 godina, nakon što je osvojio Premier ligu, Evropsku ligu i FA Cup.

"Samo sam htio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda. Želio bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i zahvalnost za ljubav u posljednjih 12 godina. Postigli smo mnogo otkako me je moj dragi sir Alex Ferguson doveo u ovaj klub. Bio sam nevjerovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, da vodim tim, da predstavljam ovu instituciju, najveći klub na svijetu, i to je čast koju ima samo nekoliko sretnika. Bio je to nezaboravan i uspješan period", poručio je De Gea.

De Gea je stigao iz Atletico Madrida 2011. godine sa samo 21 godinom i bio je jedan od ključnih igrača Crvenih đavola tokom svih ovih godina.

 

FOTO

FOTO