Sve je spremno za prvi meč nove sezone Premijer lige, određeni su i sastavi

vwlez
Susretom FK Velež - FK Zvijezda 09 počinje nova sezone Premijer lige naše zemlje.

 

Meč se igra od 20:30 na stadionu Rođeni i sigurno smo svi sretni zbog povratka premijerligaškog nogometa.

Treneri su odredili početne postave:

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkač, Anđušić, Mlinarić, Džafić, Kadrić, Šturm, Halilović, Mahmić, Krajnc.

FK Zvijezda 09: Jelovac, Janković, Ristanović, Tomanović, Raca, Matić, Gavrić, Subašić, Veličković, Goodswill, Maksimović.

Uoči meča iz oba tabora su istakli svoja očekivanja.

Prvo kolo uvijek nosi mnogo pitanja, svaki trener u njega ulazi sa nekim sumnjama. Spremni smo, zdravi što je najbitnije, motivisani i nadamo se da možemo pobijediti. Po mom mišljenju, u sezonu ulazimo spremni i nadamo se da ćemo sa pobjedom otvoriti sezonu", rekao je Nedim Jusufbegović, pa dodao:

"Zvijezda je ekipa koja ima glavu i rep. Pozadi su iskusni, naprijed imaju motoriku… Imaju i nekoliko igrača koji su osvajali trofeje. Pokazali su kroz pripreme da su opasna ekipa, zaista ne očekujemo laganu utakmicu jer nije bitno što tek dolaze iz drugog ranga. Očekujemo da bude teško."

Zvijezda 09 je povratnik u premijerligaško društvo, te sa dosta novih igrača idu u novu sezonu.

"Što se tiče utakmice i sami znate da igramo protiv Veleža. Ovaj, raspoloženje je dobro, prvo je kolo, tako da ne znam, s obzirom da uvijek kad je prvo kolo ne bude tako lako. Mi idemo tamo da igramo jednu utakmicu, da radimo, da probamo da igramo na način koji smo trenirali. Poslije toga ćemo da vidimo, poslije utakmice ćemo imati jasnu sliku", rekao je trener Mihajlo Jurasović, pa dodao:

"Svi igrači koji su trenirali su u sastavu, tako da vidjet ćemo na dan utakmice šta će biti. Zavisi od zdravstvenog biltena, ostalo, put je dug, svašta može da se desi."

Sutra igraju GOŠK - FK Tuzla City, te FK Sarajevo - FK Sloga Doboj.

Preostalo tri meča prvog kola su odgođena.