Šveđani očekivali da će Ibra "popljuvati" Katar, pa od muke nisu mogli doći sebi

N
Zlatan Ibrahimović je prethodnih dana glavna tema fudbalske javnosti jer niko nije očekivao da će ponovo zaigrati u dresu reprezentacije Švedske i bili su iznenađeni kada se našao na spisku. Pojavio se i na press konferenciji gdje je bez teksta svojim odgovorom ostavio švedske novinare koji su ga pitali za Mundijal u Kataru.

Ibrahimović ima već 41 godinu i još uvijek igra na visokom nivou, ali je njegov poziv u reprezentaciju Švedske bio veliko iznenađenje.

Naime, on se tek nedavno vratio na teren nakon teške povrede koljena od koje se oporavljao devet mjeseci. No, selektor Švedske pozvao ga je u reprezentaciju jer je siguran da Ibrahimović itekako može pomoći svojim iskustvom i znanjem.

Ibrahimović se pojavio i na prvoj press konferenciji nakon okupljanja reprezentacije Švedske, a tamošnji novinari "izrešetali" su ga svojim pitanjima.

Iskusni napadač pričao je o tome zbog čega i dalje igra za reprezentaciju, te kako se trenutno osjeća nakon oporavka od teške povrede koljena zbog koje su mnogi smatrali da se više i neće vraćati na teren.

Također, jedno od pitanja bilo je i šta misli o Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je bio na finalnoj utakmici Argentina - Francuska. Poznato je da su Šveđani bili među najglasnijim kritičarima što se Mundijal igrao u Kataru i očekivali su od Zlatana da će potvrditi njihove stavove.

Međutim, Zlatan ih je ostavio bez teksta kada je pohvalio organizatore Mundijala u Kataru i poručio je da je sve bilo za čistu desetku.

Na kraju je Ibra i sam shvatio da to nije odgovor koji su od njega očekivali švedski novinari, pa se na kraju počeo smijati i sam je dodao da mu je jasno da su oni mislili da će on reći nešto totalno drugačije.

"Šta mislim o tome kako je Katar organizovao SP? Fantastično. S porodicom sam bio tu dva dana. Organizacija 10 bodova, doživljaj 10 poena, utakmice 10 poena, navijači 10 poena, hrana 10 poena, putovanje 10 poena, Mundijal 10 poena, sve 10 poena. Šta ste htjeli da čujete nešto drugo?", kroz smijeh je rekao Zlatan novinarima koji su ostali bez teksta na njegov odgovor.

Pogledajte VIDEO.

Ibrahimović je u dosadašnjoj karijeri za Švedsku odigrao 121 utakmicu i zabio je 62 gola čime je apsolutni rekorder.

S Milanom ima ugovor do kraja ove sezone, ali još uvijek čini se nema namjeru da ide u penziju i neće biti iznenađenje ukoliko Ibrahimovića i iduće sezone budemo gledali na terenu.