Svi igrači Bayerna se zaključali u svlačionicu, čulo se samo kako Kimmich urla

.
Kahn je bio prisutan

 

Samo deset dana nakon što je neočekivano otjeran Nagelsmann sa klupe Bayerna, novi šok zadesio je ovu ekipu i to sa novim trenerom.

Naime, kao što je već poznato Nagelsmanna je na klupi Bayerna naslijedio Thomas Tuchel i on je u svojoj prvoj utakmici pobjedio Borussiju Dortmund sa 4:2.

Tuchelu se podrazumjevalo da mu je dupla kruna nešto sasvim normalno kao treneru Bayerna, ali ove sezone se to neće desiti.

Za to se sinoć pobrinula ekipa Freiburga koja je u četvrtfinalu eliminisala Bayern i to nakon što je slavila pobjedu u Minhenu.

Freiburg u 23 gostovanja u Minhenu ima 20 poraza i tri remija, a Bayern ih je u prvenstvenoj utakmici savladao sa 5:0, ali sinoć su gosti bili ti koji u slavili.

Bayern je poveo u 19. minuti golom Dayota Upamecana, ali je Freiburg brzo došao do izjedbačenja preko Hoflera.

U petoj minuti sudijske nadoknade Holer je postigako gol sa bijele tačke i tako napravio pravu senzaciju u Minhenu.

Sve se desilo nakon što je Jamal Musiala igrao rukom u svom šesnaestercu a zvijezde Bayerna su nakon poraza bile van sebe.

Kapiten Muller okrivio je upravo Musialu za ispadanje iz Kupa.

"Ispasti golom iz daljine i penalom u zadnjoj minuti nadoknade je veoma gorko. Je li Musiala kriv? Da, nije smio ići na loptu rukom, ne na ovom dijelu terena u samoj završnici utakmice. Ali, pobjeđujemo i gubimo zajedno", rekao je Muller.

Njegov zamjenik Kimmich bio je dosta žešći u svojoj izjavi.

"Brutalno me raspi**ilo što smo ovako ostali bez kupa. Izbačeni smo, ali to je bilo nemoguće. Freiburg nije imao ništa od prilika u ovoj utakmici. Imali su šut iz daljine i penal. Izgarali su za pobjedu, a mi smo mislili da će pasti sami od sebe. Izgubili smo, a poveli smo. Pokazujemo premalo strasti i premalo emocija", rekao je Kimmich.

Njemački mediji otkrili su i dramu koja se odigrala iza zatvorenih vrata.

"Cijela ekipa Bayerna se nakon debakla zaključala u svlačionicu u koju je došao Oliver Kahn. Svi su van sebe i u nevjerici. Davies je pokušao oraspoložiti šokiranog Musialu. Čuje se kako Kimmich urla", rekao je Kerry Hau, reporet televizije Sport1.