Svi klubovi u Premiershipu složni oko potencijalne kazne za Manchester City

.
Ukoliko se dokaže da su krivi, svi žele isto

 

Svi klubovi iz Premiershipa složni su oko potencijalne kazne koju bi Manchester City trebao dobiti ukoliko se dokaže da su krivi za kršenje više od 100 tačaka finansijskog fair playa.

U ponedeljak su engleski mediji objavili da Manchester Cityju prijeti ozbiljna kazna nakon što je utvrđeno da su prekršili mnoga pravila u prethodnim godinama kada je u pitanju finansijski fair play.

Jasno je da je Manchester City jedan od vodećih klubova u svijetu kada je riječ o trošenju novca na pojačanja, te prethodnih godina nisu štedili na Etihadu.

Sve bi sada moglo doći na naplatu, jer je navodno utvrđeno da su prekršili mnoga pravila oko finansijskog fair playa.

Za City nije prvi put da su napravili ovakav prekršaj i ranije su se znali izvući sa suspenzijom da ne mogu u pojednim prelaznim rokovima dovoditi pojačanja, ali čini se da će kazna ovaj put biti zaista žestoka.

Svi klubovi iz Premiershipa složni su da ukoliko se dokaže da je Manchester City kriv, da odmah treba biti izbačen iz lige.

Navodno su tu odluku klubova forsirali klubovi kojima je Manchester City najveći rival, a to su Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal i Tottenham.

Prema prvim informacijama, nagađa se da će Manchester Cityju biti oduzeto "samo" deset bodova, ali klubovi se ne mire sa tim.

Oni tako žele da ovaj klub bude izbačen iz Premier lige, a pojedini klubovi su sa prijedlogom išli tako daleko, da su tražili da budu izbačeni u najniži rang takmičenja.

Naravno, prvo se mora dokazati da je Manchester City kriv, te da sve bude zvanično, a tek onda se može očekivati i kazna od nadležnih organa.

Pored toga vjerovatno će ponovo biti suspendovali za dovođenje i registraciju novih igrača u narednim prelaznim rokovima, a također očekuje se da će dobiti i žestoku novčanu kaznu.