Svi pričaju o narušenom odnosu Mbappea i Messija, a nova Kylianova odluka je sve dodatno podgrijala

-
Messi se vraća, a on...

Nakon mjesec dana odsustva Lionel Messi će se vratiti u Pariz i PSG. Priča se o narušenom odnosu s Kylianom Mbappeom nakon finala Svjetskog prvenstva, a sada je nova odluka Francuza dodatno podgrijala tu temu.

Zvijezde PSG-a, Lionel Messi i Kylian Mbappe, našli su se kao vođe svojih reprezentacija na suprotnim stranama u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Mbappe je postigao hat-trick, a Messi dva gola, a u konačnici je Argentina bila bolja na penale i po treći put postala prvak svijeta.

Nešto prije Messija u klub se vratio Kylian Mbappe, a danas se u klub vratio i Argentinac nakon odmora poslije Mundijala.

Nakon utakmice protiv Lensa igrači PSG-a su dobili slobodan dan od treninga, ali na novi susret Messija i Mbappea će se još morati sačekati.

Mediji ionako već pišu o narušenom odnosu ovog dvojca nakon finala, a sada je Kylian Mbappe donio odluku koja je dodatno uzburkala strasti.

Naime, Francuz je odlučio da ode na odmor baš kada se Messi vraća u klub, te se sada još više piše o tome kako s Argentincem nije u dobrim odnosima.

Nakon poraza od Lensa, Christophe Galtier, trener PSG-a, rekao je da je Mbappeu i Hakimiju potrebno nekoliko slobodnih dana, pogotovo što su se nakon Svjetskog prvenstva njih dvojica vratili direktno u klub, za razliku od ostalih igrača koji su uzeli učešće na finalnom turniru.

"Plan je bio da oni (Mbappe i Hakimi, op. a) igraju u ovim mečevima (sa Strazburom i Lensom, op. a) i onda uzmu malu pauzu", rekao je trener, prenosi Mundo Deportivo.

"Razgovarao sam sa Mesijem poslije meča. Čestitao sam mu. Za njega je bilo jako važno da osvoji Svjetsko prvenstvo, kao što bi i meni bilo.

Izgubio sam, pa sam se ponašao zrelo i čestitao mu na pobjedi", rekao je Kylian Mbappe nedavno, no glasine o navodno lošem odnosu s Messijem još kruže.