Svi se pitaju hoće li Pjanić sutra konačno zaigrati, a Xavi je bio jutros baš zagonetan

fc barcelona

Fudbaleri Barcelone sutra igraju u gostima protiv Real Sociedada u okviru drugog kola španske La Lige.

Katalonski klub nije baš najbolje otvorio novu sezonu jer je u prvom kolu pred svojim navijačima odigrao meč bez golova protiv Rayo Vallecana što je bilo i najveće iznenađenje u prvom kolu nove sezone.

Barcelonu već sutra očekuje novi izazov i teško gostovanje i San Sebastianu kod Real Sociedada.

Jasno je da će Xavi Hernandez napraviti nekoliko promjena u sastavu, a trenutno je glavni problem ko će zamijeniti Sergija Busquetsa koji je dobio crveni karton u meču protiv Rayo Vallecana.

Prethodnih dana španski mediji su pisali o tome da će Xavi konačno dati priliku Miralemu Pjaniću i da će bh. reprezentativac biti taj koji će zaigrati od prve minute umjesto Busquetsa.

Xavi je dobio to pitanje na današnjoj press konferenciji, ali je poručio da ne želi rivalima da otkrije svoju odluku ko će mijenjati Busquetsa. Ipak, rekao je koji igrači su u opciji da zaigraju sutra na toj poziciji.

"Ne želim da otkrivam rivalu informaciju ko će mijenjati Busquetsa. Pjanić, De Jong i Kessie su tu na raspolaganju. Već sam odlučio ko će igrati, ali vam to neću sada reći i morat ćete sačekati sutrašnji sastav", rekao je Xavi.

Xavi je pričao i o prelaznom roku i problemu Barcelone da registruje Julesa Koundea.

"Nama je prioritet da već danas registrujemo Koundea. Trenutno niko nije napustio ekipu i kako stvari stoje sutra ćemo moći da računamo na Depayja i Aubameyanga. Nama je prioritet da Kounde bude registrovan i nadamo se da će se to riješiti do sutrašnje utakmice", kaže trener Barcelone i dodaje.

"Jedva čekam kraj prijelaznog roka, jer je ovo veoma stresan period za mnoge igrače. Oni moraju biti fokusirani na utakmice, dok istovremeno razmišljaju i o svojoj budućnosti. Lično bih volio da se prijelazni rok završi prije nego što sezona zvanično počne".

Također, komentarisao je i transfer Casemira iz Real Madrida u Manchester United koji je mnoge iznenadio.

"Casemiro je nevjerovatan igrač i bio je veoma važan Real Madridu. Doveli su pojačanja i zamjenu za njega, ali mora se reći da je Real mnogo izgubio njegovim odlaskom. Obilježio je prethodne sezone sjajnim igrama i izgubili su važan dio ekipe", prokomentarisao je Xavi.

Podsjećamo, utakmica između Real Sociedada i Barcelone igra se sutra na Anoeti sa početkom u 22 sata.