Svi su ludi za nogometnom sutkinjom iz BiH: Dobacuju mi igrači i gledatelji

k
JEDNA od najatraktivnijih nogometnih sutkinja u regiji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o Kaniti Baraković, a sudi utakmice Prve i Druge lige Tuzlanskog kantona.


Baraković je dala intervju za Sport Sport.ba i otkrila da se kao mala željela baviti nogometom, ali je sve ostalo samo na želji jer je igranje ženskog nogometa još uvijek nepopularna sportska aktivnost u BiH.

Nedugo zatim kod Kanite se javila želja dau nogometu ostane kao sutkinja, iako je priznala da joj nije lako te da je nekoliko puta zamalo i ostavila suđenje.

"Trudim se pamtiti samo pozitivna događanja na utakmicama, ali nerijetko se događaju i ružne scene. Često sam žrtva neumjesnih komentara raznih ljudi, sa samog terena, ali i s tribina. Od klasičnog dobacivanja do zaista ružnih riječi i psovki, neminovno je da se naslušam svega. U početku mi je bilo teško to prihvatiti i često sam razmišljala čak i o napuštanju ovog posla. Međutim, shvatila sam da odustati može svatko i da sam puno jača od njihovih frustracija koje pokušavaju izliječiti na takav način. Najbolji način jest jednostavno zanemariti takve ljude i komentare", rekla je Kanita.

Pogledajte njen instagram profil